måndag 17 oktober 2011

6 dagar gammal =)

Ikväll är Casper redan 6 dagar gammal, så sjukt att tiden går så otroligt fort. Han föddes i tisdags, 2011-10-11 kl. 20.34, men då vattnet gick så mycket tidigare ( 1½dygn ) tidigare så fick vi lov att vara kvar minst 2 dygn och då han föddes på kvällen så fick vi vara kvar ända till fredagen.

Själva förlossningen gick hur bra som helst och snabbt, Petra var hur lugn som helst, inte ens nervös. Vilket otrolig kämpe, hon ville till och med inte åka in när värkarna kom med 5 min mellanrum för hon tyckte att det borde göra ondare innan det är dax. Hur kan man vara så lugn? ! =)

Från och med att vi kom in och kollat värkarna i en monitor, så tog Petra sig ett litet bad, och sen blev värkarna värre så hon klev upp och var då öppen 8cm och en halvtimme senare var hon öppen fullt och Casper var nere vid bäckenbenet och krystningarna var igång och efter ca. ytterligare 30min så är Casper född, så det var en snabb och fin förlossning. Nu kanske det blir ett litet fotbollslag som försörjer mor & far i framtiden.

Vid födseln vägde Casper 3135g & var 47cm lång<3
Mamma & Pappa älskar dig, tänk att man kan skapa något så underbart<3

1 kommentar:

  1. Grattis igen!
    Skönt att höra att det gick bra!
    Han är jätte söt!

    SvaraRadera