tisdag 19 mars 2013

Gran Canaria - Here we come!! - lördag 16/3



Som sagt, 03.50 ringde väckarklockan och dax att gå upp för att försöka få i oss nån frukost, men resfebern hade slagit till hårt på Petra så hon stod över.
Efter det packade vi ihop och checkade ut, och därefter begav oss mot långtidsparkeringen där bilen ska stå och frysa ihop i en vecka.Ett problem vi funderat på är hur vi ska få med oss Casper & sen alla väskor, men Petra hade kommit på en bra lösning och sen var det upp till mig att bevisa min motorik med 4 resväskor iihopsatta.
Upp på bussen gick allt bra och likaså av med allt, men sen har dom ju ett j*vla räcke mitt framför rulltrappan upp till incheckningen & då blev det lite problematiskt. Som tur va så charmade Johannes en tjej som erbjöd sig att hjälpa oss och efter lite krångel va vi uppe vid incheckningen.
Där checkade vi in våra väskor och barnvagnen som specialbagage för att sen gå igenom säkerhetsspärrarna, där vi blev av med våra drickor, men mackorna och Caspers festis fick vi iaf ha kvar. Men petra tjöt det om i metalldetektorn, men det var ingenting som tur va.
Väl igenom gick vi bort till gaten och sen sprang Johannes iväg för att växla fickpengar och frågade efter vägen, och fick till svar sväng vänster mot gate 1-10, och det lät som om det var rumt hörnet ungefär, men kändes som om man sprang runt hela flygplatsen innan han hittade Forex. Därefter var det bara att skynda sig tillbaka, köpa nått att dricka o lite godis till resan.
Platserna 4E-4F var våra, långt fram i planet. Bredvid oss fick vi fick vi en äldre farbror. petras nervositet var nu ännu större, och vi funderar på hur vi ska roa Casper i 6h..
När alla passagerare var ombord fick vi veta att det skulle ta ytterliggare 20 min för att vara framme. Flygningen gick jättebra, både när vi skulle lyfta, landa & under flygningen. Casper sov en vända under flygningen och därefter roade vi honom med en ny leksak, en egen bärbar leksaksdator, och sen köpte vi också ett leksaksflygplan som både blinkade och lät som ett flygplan, och det tyckte han verkligen om.
När vi inte lyckades roa honom med leksakerna så ryckte den snälla farbrorn bredvid oss in och busade för fullt med Casper under resan. Och han lärde också Casper att säga skål.
Vi fick en varm frukost under flygningen med en omelett, stekt potatis, juice, fruktsallad, bröd och marmelad. Den var inte det godaste vi ätit, men vi fick i oss lite iaf.
Vi köpte oss några lotter och vi vann först en ny lott och och 50 kr till att handla för på flyget och det gick åt när vi köpte flygplanet.
Vi såg också till och från båtar och andra flygplan, vilka var pyttesmå.
När det var dax att landa blev Petra fundersam över varför man inte såg ön tidigare, och det var en stark inbromsning när vi landade.
Nere på marken var det betydligt varmare än i kalla sverige, och vi begav oss in till flygplatsen i Las Palmas för att invänta vårt bagage, och nu var Casper inte glad när vi ville ha honom i famnen då det va mycket folk. Efter en lång stund kom vårt bagage och barnvagnen, och Casper fick en reklammgrej att fläkta sig med av en som jobbade på flygplatsen. Sen fick vi åka transferbuss till vårt hotell, som skulle ta ca. 20min.
Under resan fick vi lite information om hotellet, all inklusive och om gran canaria. Sen när vi checkade in fick vi ställa våra väskor i receptionen och äta lunch då det bara va 10 min kvar och fick checka in efter det. Efter vi packat upp så gick vi över ner till poolen, som vi tyckte va iskall, och bestämde oss att gå över till deras systerhotell på andra sidan gatan som hade ett till poolområde, men ingen av oss tre tyckte det va varmt, men vi alla 3 kom till sist i.
Därefter så gick vi en vända runt området kring hotellet och tog det sen bara lugnt, och åt sedan middag innan vi la oss för kvällen.

Varma hälsningar från oss!

1 kommentar:

  1. Usch vad ni har de bra! Götta er riktigt nu, en vecka går fort ;)

    SvaraRadera