torsdag 21 mars 2013

Marknad, San Fernando, Onsdag 20/3


Inatt hade Casper sovit riktigt dåligt och vi också.. Det blev en sen frukost för vi låg kvar en bra stund. Då vi ätit frukost tänkte vi be receptionen beställa en taxi till 30 min senare, men hon sa att kom när ni är klara så kommer taxi på typ 2 min. Så vi gick upp för att gör oss i ordning, och över en timme senare va vi klara, så de va nog tur att vi inte beställde taxin och dom kanske är vana med det också.

Det tog kanske 5-10 min att åka till marknaden i San Fernando, det var där vi hade gått för några dagar sen, men gick betydligt snabbare med taxi att ta sig dit. Vi stannade precis utanför marknaden och började kika runt. Petra hade fått för sig att sin mamma sagt att det skulle vara en jättestor marknad, men det gick ganska snabbt att gå igenom den. Vi köpte oss en varsin klocka, och till Casper köpte vi ett graverat halsband med hans namn. Johannes smakade också honungsrom som skulle vara typiskt Gran Canaria, men det var inte nå vidare.

När vi var klara där som gick vi för att hitta en speciell restaurang/bar. En som är från Smedjebacken är gift med en från Gran Canaria och hennes man äger den restaurangen. La tabaibas tapas bar hette restaurangen, i San Fernando. Det tog inte alls lång tid att hitta dit, och Petra tyckte sig känna igen honom när vi kom in och frågade om det var han. Och det var de. Han visste om att vi var på Gran Canaria och att vi eventuellt skulle komma dit. Han hade träffat Petra när hon va jätteliten.

Vi valde att äta där, och frågade vad han rekommenderade. Till förrätt fick vi grillad Halloumi med tomatmarmelad vilket var riktigt gott, fast än Johannes var skeptisk mot marmeladen, men han tyckte också om det. Sedan fick vi in en skål med friterade räkor, och därefter en stor tallrik med friterade kalamares, bläckfisk, och strips. Allt var riktigt gott, men vi kände redan vid förrätten att vi var mätta.. Vi hade ätit så sen frukost och hittade restaurangen så tidigt att det blev så tätt inpå, men man ville iaf äta för att visa artighet. Han ringde sin fru också och berättade att vi var här, men hon kunde tyvärr inte komma, då hon skulle jobba.

Efter det valde vi att gå hem, och på vägen hem somnade Casper i vagnen. När vi väl var framme vid hotellet så vilade vi lite på rummet och gick sedan ner till poolen, men efter ett tag valde vi att gå upp på rummet igen. Under kvällen mådde varken Johannes eller Petra riktigt bra, vet inte om det va att vi ätit mycket, lite solsting och vätskebrist.. Men då Petra ville vila så gick Johannes & Casper en promenad ner till strandpromenade och tillbaka och tog ca. 1h 15min och därefter gick dom ner för att Casper skulle få i sig lite mat, men varken Johannes eller Petra ville äta något alls.

Efter maten  gjorde vi oss klara för att sova och förhoppningsvis må bättre dagen efter. Vi satte på Tiger - the movie för att somna till.

Det var allt för den här dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar